By March 8, 2013

Aritmija srca

Aritmija srca 76Ovo stanje mnogo je teže i povlači ne samo nesposobnost za rad već i opasnost po život. Srce radi više ili manje potpuno nepravilno, na mahove brže ili sporije, isprekidano. Nepravilnost se ne odnosi samo na brzinu već i na snagu srčanog rada.

Ovo oboljenje nastupa za vreme težih. zaraznih bolesti i reumatične groznice. U najtežim slučajevima znak je teškog oboljenja srčanog mišića. U najviše slučajeva puls izgleda usporen pošto se osećaju samo snažniji otkucaji. Za vreme takvog nepravilnog rada nastupaju teške vrtoglavice sa nesvesticom. Ako takvo stanje potraje duže, može nastupiti i smrt. Opasnost zavisi od trajanja i ponavljanja nepravilnog i neravnomernog srčanog rada. Ukoliko je on trajniji i češći, utoliko je opasniji. Aritmija može nastati i usled preteranog uzimanja lekova za srce, ali prestaje prestankom uzimanja lekova.

Pošto potpuna aritmija prati teže srčane mane, to izaziva potpunu, a često i trajnu nesposobnost za rad.

Lečenje zavisi od bolesti srca i traje obično doživotno. Treba izbegavati zamor, alkohol, duvan, kafu u većoj količini, so, teška i masna jela i jela koja nadimaju. Život treba da bude miran, bez velikih uzbuđenja. Kad god se pojavi aritmija, treba leći i ležati sve dok se ne uspostavi pravilan i normalan, snažan srčani rad.


Tags:, , , ,
Posted in: Srce i krvni sudovi

Comments are closed.

shared on wplocker.com